Barion Pixel

Play&stayJátszva sportolunk

Az ITF 2007-ben indította útjára a Play & Stay mozgalmat, amely a tenisz élvezetes és egészséges mivoltát hangsúlyozza, hogy a gyerekek megszeressék sportágat és éveken át a pályán is maradjanak. Az OPEN Teniszvölgyben ezt a játékos módszertant alkalmazzuk a gyerekek fejlődéséért.

Az iskolatenisz program az általános iskola osztályai számára kínál lehetőséget, hogy a gyerekek megismerkedjenek a sportolással és a tenisz világával. A kezdő gyerekek játékos mozgásfejlesztő edzéseken vesznek részt, szórakozva sajátítanak el olyan képességeket, melyek később alkalmassá teszik őket más sportok vagy akár a tenisz magasabb szintű elsajátítására.

A teniszspecifikus mozgások is részét képezik az edzéseknek, de elsősorban koordináció- és ügyességfejlesztés zajlik. A fő célunk, hogy a gyerekek megszeressék a sport világát, értékeket közvetítsünk feléjük, miközben játszva sajátítsanak el nélkülözhetetlen mozgásmintákat.

 

Csoportos küzdelemMit ad a tenisz?

Bár a tenisz egyéni sport, a gyerekek közös célért küzdenek nap mint nap, így erősítik a csapatszellemet. Az edző-játékos viszonyban a fejlődés alapja a fegyelem és a tudás iránti nyitottság elsajátítása.

A teniszt tanulók kockázatvállalási hajlandósága folyamatosan fejlődik azáltal, hogy az edzéseken a teljesítőképességük határait feszegetik, megtapasztalják, hogy többre képesek annál, mint amennyit gondoltak magukról.

A rendszeres megmérettetés segít kezelni a sikereket és a kudarcokat is. A gyerekek már az edzéseken is összemérik tudásukat, így folyamatosan megtapasztalhatják fejlődésük eredményét.

Az edzések rendszeressége a fejlődő sportolót kötelességtudatra és fegyelemre tanítja. A Fair Play hozzáállást az élete minden területén alkalmazni fogja.

Mit ad a tenisz?

Bár a tenisz egyéni sport, a gyerekek közös célért küzdenek nap mint nap, így erősítik a csapatszellemet. Az edző-játékos viszonyban a fejlődés alapja a fegyelem és a tudás iránti nyitottság elsajátítása. A teniszt tanulók kockázatvállalási hajlandósága folyamatosan fejlődik azáltal, hogy az edzéseken a teljesítőképességük határait feszegetik, megtapasztalják, hogy többre képesek annál, mint amennyit gondoltak magukról. A rendszeres megmérettetés segít kezelni a sikereket és a kudarcokat is. A gyerekek már az edzéseken is összemérik tudásukat, így folyamatosan megtapasztalhatják fejlődésük eredményét. Az edzések rendszeressége a fejlődő sportolót kötelességtudatra és fegyelemre tanítja. A Fair Play hozzáállást az élete minden területén alkalmazni fogja.